Produkcja Papryki

W maju 2014 r. zakończono inwestycję 6,7 ha zblokowanych tuneli foliowych typu „Haygrove”. Większość tej powierzchni wykorzystane zostały pod uprawę papryki. Inwestycja tego typu i korzyści z niej płynące stwarzają nowe możliwości dla firmy, między innymi- stworzenie efektu skali. Cały projekt przygotowany został od podstaw aby zapewnić roślinom jak najlepsze warunki i uzyskać owoce najwyższej klasy jakości. Doświadczenie w prowadzeniu produkcji papryki włodarze gospodarstwa wynoszą z lat ’90 kiedy to warzywa uprawiano w niskich tunelach na areale 1 ha. Nowoczesne konstrukcje zblokowane, wyposażone pod klucz w pełną aparaturę nawadniającą, idealnie nadają się pod uprawę papryki zapewniając im korzystny mikroklimat podczas wegetacji.

Wychodząc naprzeciw potrzeb klientów postawiliśmy na odmiany typu ‘block’ charakteryzujące się grubą ścianką, soczystością i walorami smakowymi. Do dyspozycji jest:


Papryka Czerwona

Odmiana YECLA


Masa160-180 g
OpakowanieKarton – 5kg / 10kg
Worki Foliowe – 5kg



Papryka Żółta

Odmiana LIMONE


Masa150-160 g
OpakowanieKarton – 5kg / 10kg
Worki Foliowe – 5kg



Papryka Pomarańczowa

Odmiana ORANGE GLORY 500N


Masa170-190 g
OpakowanieKarton – 5kg / 10kg
Worki Foliowe – 5kg



Dostępny wolumen produkcji wynosi: 750 ton. Owoce papryki odpowiednio wykalibrowane przygotoujemy w zależności od wymagań klienta: w kartoniki open top 5 i 10 kg, worki foliowe 5 kg oraz ‘tri color’ w systemie flow pack.